Tuusulanjärven alueen ravintolapalvelut ja viihdetarjonta

Tuusulanjärvellä on tarjolla monipuolinen kahvilja ja ravintola tarjonta. Osa alueen ravintoloista ja kahviloista on auki vain kesäaikaan, sillä alueen kävijämäärä laskee talvella. Kesäaikaan tarjonta on erittäin laaja. Valikoimasta löytyy niiin personaalliset pienkahvilat ja ravintolat kuin kansainvälisen keittiön aarteiden tarjontaa nykyaikaisissa puitteissa. Alueen erikoisuutena voitaisiin mainita perinteisen suomalaisen keittiön herkkuja tarjoavat ravintolat. Perinteisiä suomalaisia ruokia tarjoavia ravintoloita on Suomessa yllättävän vähän. Useasti ravintolat jäljitteFinnish cuisinelevät kansainvälisten keittiöiden makuja eivätkä kunnioita suomalaisen keittiö perinteisiä reseptejä. Yllättävä lisä alueen ravintolatarjontaan on opiskelijabudjetille sopiva opiskelijaravintola. Opiskelijalle sopivalla hinnalla tarjoiltavaa ruokaa harvoin on tarjolla tälläisissä turistikohteissa. Laaja ja monipuolinen ravintolatarjonta on yksi avaintekijä mahdollistamaan suurien tapahtumien järjestämisen alueella. On tärkeää että alueella on tarjolla kaikki tarvittavat sivupalvelut tapahtumavieraille. Toki esimerkiksi festivaalialueelle voidaan pystyttää hetkellisiä ruokakojuja, mutta ei mikään voita kuitenkaan oikeita ravintoloita ja kahviloita. Tuusulanjärvi sijainnillisesti on kuitenkin niin lähellä esimerkiksi pääkaupunkia Helsinkiä että alue voitaisiin nähdä laaturavintoloiden ympärivuotisena kohteena ja näin ollen alueen kehittäminen kohti ympärivuotisempaa toimintaa on hyvin mahdollista. Alue itsessään tarjoaa hyvät puitteet ympärivuotiseen toimintaan, kysymys on nyt lähinnä tottumuksesta että Tuusulanjärvi palvelee matkailijoita parhaiten vain kesällä.

Viihdetarjonta Tuuusulanjärvellä keskittyy hyvin pitkältä kesäajan sesonkiin. Alueella järjestettävät kesätapahtumat tuovat mukanaan livemusiikkia ja muita tapahtumia. Kesällä esimerkiksi yksi yö pyhitetään täysin taidetöiden näyttämiselle ja tänä yönä museotkin pitävät ovensa auki läpi yön. Tuusulanjärven tapahtumat ovatkin usein nimenomaan jonkinlaisia taidetapahtumia ja yritysmaailmalle suunnattuja messuja esimerkiksi alueella nähdään hyvin harvoin. Yöelämä rajoittuu myös alueella hyvin pitkälti kesäkauteen ja suurimpia yöelämän vieraita palvelevia kohteita ovat hotellien yhteyksissä olevat ravintolat ja erilaiset omalla porukkalla järjestettävät kesäillan juhlat järven rannassa.

Tuusulanjärven olemassaolevan kiinteistökannan ja ympäristön hyödyntäminen läpi vuoden on yksi alueen kehityskohteista. Eteläisessä Suomessa maan ja kiinteistöjen hinnat vain nousevat vuosi vuodelta ja näin ollen olemassa olevan kiinteistömassan hyödyntäminen uusien palveluiden luontiin on yksi Tuusulanjärven tulevaisuuden mahdollisuuksista kehittyä kohti suurempaa kävijämäärää ja monipuolisempaa tunnettavuutta. Esimerkiksi juuri yritysmaailman tarpeita palvelevat palvelut voisivat olla yksi tapa kehittää aluetta tulevaisuudessa.